Advertisement -header

kunjungan

Tuesday, August 19, 2008

Projek '2 in 1': Durian & Kambing

Tiada kepuasan yang lebih hebat selain daripada menikmati durian yang dipungut sendiri, dari dusun sendiri yang juga menempatkan ternakan kambing aku.



Sambil2 menunggu buah durian gugur di danau, ambil kesempatan melakukan 'spot check' di kandang kambing. Ni baru orang kata Project '2 in 1'.



3 ekor anak kambing baru lahir dalam tempoh 2 hari. Gambar ni diambil ketika usia anak kambing tu 2 minggu.


2 comments:

Abdul Halim said...

bro.. aku tengok masih byk lagi kawasan dalam kebun ko tu.. boleh ternak cacing, tanaman kontan mcm pisang, kekacang dll. Bela rimau pun boleh kot, hehe
Dalam majalah 3 aku tengok itu hari pun.. taik kambing dia org recycle jadi baja, bukan kate 2 dalam 1, seribu dalam satu pun bule he he.
Dughian tak de rege ler.. kebun aku pun belambak dughian.. last-last kasi tebang.. tanam serai pun bagus.. ada org amik at least..

arialun said...

Durian dah memang ada katr situ sebelum Kambing lagi.... Bukan untuk jual pun.. untuk makan anak-beranak dan kekawan..

Memang dalam plan nak buat cacing kompas..

Only a matter of time je sekarang...timing..

this year belum lagi dapat bagi full comittment... Next year.. insyallah...