Advertisement -header

kunjungan

Sunday, July 26, 2009

Pagi Ahad Yang Gila..

Pagi Ahad, bangun jam 10pagi. Perut rasa lapar. Atas meja dapur cuma ada pinggan kosong. Umi ajak pegi Mydin-USJ, nak beli barang dapur(maklumkah orang gomen, gaji dah masuk.. kekekeke).. Aku, anak2 & bibi, apa lagi.. Jom!

Sampai Mydin, Umi buat annoucement.." Semua nak makan & minum free tak?"
Apa lagi, aku, anak2 & Bibi dengan pantas cakap.. "Nak!" Hehehehe.. ingat Umi nak belanja le tu..

Umi : "Jom masuk Mydin.. kita pi ke section makanan... Nah, nampak tak tu.. banyak stall tengah sediakan sample makanan & minuman. Apa lagi.. serbu..serbu.."

Aku : "Chit! Ini macam orang pun ada ka? Haiyaah!.. hmm hantam sajalah. Perut dah lapar..ni"
:-)


Meh rasa air Kopiko free!

Nih.. makan Kokocrunch lak.. boleh amik 3-4 kali kalau tak kenyang lagi.

Umi: "Daim.. Your mission, ambil instant pasta tu.. Ambik lebih sikit.. Abah & Umi nak makan nih..




Umi: " Semua dah haus kan.. Mari sini, kita minum dulu, air kopi Bru freeee..!"



Dah kenyang 'makan free' kat Mydin-USJ, kita pi IKANO, Damansara lak.. kasi budak2 + sepupu+poyang layan kreativiti masing-masing.. kekekeke


4 comments:

Abdul Halim said...

Bro next time.. ko singgah Glenmarie Proton.. test drive Exora.. naik satu family.. test drive sambil gie shopping lepas pusing2 ko hantar balik kat salesman pastu cakap tak jadi beli.. hah.. lagi seronok wooo dapat free drive.. jimat minyak ko..

Abdul Halim said...

the above is just another tips how to save money further, apart from your example given by your wife... he he he

arialun said...

Halim,
Ko memang kaki putar-alam.
Sebab tu Zainal sayang dengan ko..

muehehehe..

Abdul Halim said...

Azila,
Itu bukan putar alam... itu pemikiran panjang namanya..