Advertisement -header

kunjungan

Saturday, April 19, 2008

BREAKAWAY... And Yet The Babi Hutan Along My Way..

17-18 April hari tu, dept. aku Business System Support(BSS) organise team building di Taman Negara, Pahang. We all lepak kat Mutiara Taman Negara.. ok le tempat tu.. sbb it's the only hotel/chalet yang operate dlm tmn negara.

BSS Troopers bergerak ke jeti - Entry Point Taman Negara.



This is our chalets.. Ok lah.. sbb free.. Company bayar.

Next, Trip ke waterfall - Lata Berkoh. Kena naik bot.. about 40 mins menyusuri Sungai Lembing.





Dah Sampai, tak kan nak tengok je.. terus mandi lee....


Nak terjun ke tak nak nih? Dalam tu siiiut!!!!

Ok.. This is the best part. Sengaja aku biarkan sebagai the final shot. Sebab apa? Sebab babi2 hutan ni memang sempoi je berkeliaran bebas kat chalet kami. Bebas sesuka hati..
Dua di depan tu, laki-bini. Yang mengekori dari belakang semua anak2 dia.
Bila lihat gambar tu, aku teringat member aku Cik Mie, masa zaman kat UUM dulu. Dia bagi teka-teki mcm ni:
"Sebab apa bila ada satu family babi(macam kat atas tu) ketika berjalan bersusun, anak-anak yang belakang tu jalan tunduk-tunduk gitu?
:

:
Jawapannya: " Sebabnya, anak-anak nya malu sebab parent depa babi...." Warkh kha kha ka hahahahaha...

4 comments:

mohdkhairi said...

wahhh...babi hutan tu....ganaih22...ganaihhhhhhhh...weii best tu naik bot.....takkan bincang bisness pun dlm hutan.....

arialun said...

mana ada bincang pasal bisness.. go for fun & relax je...

Abdul Halim said...

weii.. aku rasa ko amik keluarga babi tu jadi maskot DiGi pun bagus gak.. gantikan si YellowMan tu..

utk kawasan yg full coverage, icon 4 babi satu famili..
half coverage, icon 2 babi laki bini.. no coverage, icon tapak kaki babi jerr..

oink oink oink

arialun said...

kekekekeke....
original plan mmg gitu.. Tapi itu CEO reject sbb dia ckp tak ada logo halal.. so stick to Yellowman je...