Advertisement -header

kunjungan

Sunday, September 21, 2008

Amalan Di Bulan Puasa #2: Solat Berjemaah.

Ada sekali tu, lepas berbuka puasa, kami anak-beranak solat maghrib berjamaah.
Selepas solat, aku dalam keadaan dah ‘mamai’(mengantuk) sebab perut kekenyangan pun membaca lah doa:

Abah: Bismillahhirrahmannirrahim, Alhamdulillah hirabbillalamin, wassala……

Abah: Ya Allah Ya Tuhan kami, ampunilah dosa kami,

Umi & anak-anak: Aaaamin!

Abah: Dosa kedua-dua ibu bapa kami,

Umi & anak-anak: Aaaamin!

Abah: Dosa kedua-dua anak-anak kami,

Umi & anak-anak: Aaaamin!

Abah : Dosa kedua-dua isteri kami… oops! Tersasul le pula.. kantoi!

Umi: Aaaaa... erk! Hah!.. mula le tuh!

Habis malam tu kena bebel dengan bini aku... kekeke.

Moral of the story: Sapa suruh makan banyak sangat masa berbuka sampai tak ingat dunia? Bila nak solat maghrib mulalah hati tu ke mana, fikiran melayang ke mana..

kikikik... :-)

2 comments:

CiK Tuan Tanah said...

HAHAHAHAAAAAAAA!
nasib baik time baca doa,
klu time kat dapur ke,
ish, agaknye byk benda2 boleh melayang... haha..

arialun said...

Hah! Ye lah tu cikgu Santai.. hehehe