Advertisement -header

kunjungan

Sunday, March 1, 2009

Boleh pun Buat...Siapa Kata Tak Boleh?

Malam tadi, aku usung satu family; daripada bini, sampai ke baby kecil aku menonton Geng The Movie- Pengembaraan Bermula. Panggung-12, GSC, 1-Utama jam 9:30 malam tu, fully sponsored by geng FXM. So geng-geng FXM sajalah yang yang ada dalam tu. Siap ada yang bawa bantal dan tilam kecil lagi dalam tu. Sebab boleh baring2 lagi tu dengan anak-anak.. kekeke. 3 anak-anak, termasuk baby Darwisha boleh tak lena dalam panggung, cerah biji mata menonton movie ni.
Seriously, setakat ni, this is, and the only is, the best Malaysian animation yang aku tengok di Panggung. Tak boring, tak mengantuk. Boleh pun buat, bukannya tak boleh..

Geng The Movie- Pengembaraan Bermula. telah meninggalkan filem-filem animasi Malaysia yang lain berjarak 10 tiang jauhnya!
Silat Lagenda ka, Muhammad The Last Prophet ka(aku cakap tentang animasi aaa..), Putih ka, tak boleh challenge. Kalu Cicakman pun boleh dikategorikan sebagai filem animasi, memang sah-sah ketinggalan kebelakang 20 tiang lah. Malah, animasi Doraemon The Movie pun tak boleh challenge citer Geng The Movie- Permulaan Bermula.
Overall, Geng The Movie- Permulaan Bermula ni memang the best filem animasi Malaysia le sebab ada indikator nih;
1. Baby Darwisha tak menangis. Susu pun tak mintak.
2. Danial & Daim tak ‘sibuk’ pun minta nak ke toilet. Fully concentrate menonton.
3. And of course, sbb fully sponsored by FXM. Free je… kekekee

Aku tak nak bagi ulasan or spoiler, korang tengok & layan sendiri dengan keluarga.

2 comments:

meor said...

correction... pengembaraan bermula

arialun said...

Thank Meor for prompt the typpo error.. :-)

p/s; bila nak mini gathering kat KL / Selangor lagi?
kali ni insyallah aku turun..