Advertisement -header

kunjungan

Wednesday, October 22, 2008

Journey To The Center Of The Earth.

Dalam satu artikel di sebuah forum(korang cari lah sendiri) ada menulis mengenai Ka’Bah merupakan pusat bumi.

Di mana, di tengah-tengah bumi, di antara kutub utara dan kutub selatan, ada suatu kawasan yang digelar ‘Zero Magnectism Area’. Ertinya adalah apabila kita mengeluarkan kompas di kawasan tersebut, maka jarum kompas tersebut tidak akan bergerak sama sekali kerana daya tarik yang sama kuat di antara kedua kutub.

*Itulah sebabnya jika seseorang tinggal di Mekah, maka ia akan hidup lebih lama, lebih sihat, dan tidak banyak dipengaruhi oleh banyak kekuatan graviti. Oleh sebab itu lah ketika kita mengelilingi Ka’Bah, maka seakan-akan diri kita di-charged berulang oleh suatu tenaga misteri.

*Fakta ini perlukan kajian dan pembuktian.


Hujah di atas, diperkuatkan lagi dengan artikel yang aku perolehi daripada jiran aku ‘Nor Azlan Baharum’ berkaitan electromagnectism.

Diceritakan, setiap hari badan manusia(tanpa disedari) mendapat arus magnetik melalui perkakasan elektrik seperti handphone, computer, tv, radio, microwave oven, lampu neon, dll. Sesuatu yang tidak dapat anda elakan dalam kehidupan seharian, kan?

Sebab tu lah terjadinya symptom migrain, letih, lesu dan malas ni.

So macamana nak discharge tenaga elektrik berlebihan dalam badan manusia ni?

Seperti kaedah wiring atau grounding pada bangunan2, di mana terdapat wayar yang disalurkan ke bumi untuk menyahcajkan tenaga elektrik berlebihan ke bumi, kajian di Eropah(hmmm… tidak pula dinyatakan siapa, journal apa, or dari mana) mendapati manusia hanya perlu menyentuh dahi mereka ke bumi beberapa kali dalam sehari, untuk menyahcajkan tenaga elektrik berlebihan dalam badan.

Dalam Islam, teknik ini dikenali sebagai sujud ketika solat wajib 5 waktu sehari!!!

Jikalau anda perasaan, teori 'electromagnectism' ini digarap dengan cukup menarik dalam siri TV Lost. Ni yang tak sabar2 nak tunggu Lost season 5 nih....

10 comments:

CiK SanTai said...

sangat menarik

arialun said...

Ya.. amat menarik... ada sambungannya lagi nanti...

Abdul Halim said...

perghhh .. ko dok pusing nyer jauh setakat nak promo 'Lost'.. anyway I like your way.. he he.. good salesman pitching..

arialun said...

Bagus tul le ko ni Halim.. boleh baca maksud tersirat.. muehehehehe..

CiK SanTai said...

i mean menarik part atas tu..
part promo lost tu dah ak menarek :p

CiK SanTai said...

ak = tak

arialun said...

What I mean also part yang atas tu ada sambungannya...

CiK SanTai said...

saya tau..
saja nak cari pasal dgn awak.. haha..

arialun said...

wuyooo...
ini kalu bukan sebab datang 'bulan', sure ada gaduh dengan boyfriend ni... kekekekekeke..

CiK SanTai said...

wkakaka
takde la....

jan lupe sambgn artikel tu nti...