Advertisement -header

kunjungan

Sunday, June 8, 2008

Anwar Ibrahim - He's Not Telling The 'Truth' !


Dalam satu sesi Ceramah politik ketika kempen PRU 12 yang lalu, Anwar Ibrahim telah mengeluarkan statement yang mengatakan jika Barisan Nasional terus memerintah negara selepas PRU ke-12 ini, minyak pasti akan naik 30 sen. Pandai2 lah korang search kat YouTube tu..

Well.... he's lying.
Hakikatnya, mulai 5 Jun 2008 hari tu, minyak tak naik pun pada kadar 30 sen. TETAPI, minyak naik pada kadar 78 sen. !!!

Hah! Kan aku dah kata Anwar Ibrahim tidak bercakap benar?.. kekekeke ... :-)


Read more here:

p/s: Memang confirmed! Kete kancil aku tak akan ku jual sampai bila-bila....

18 comments:

santai selalu said...

haha...
btul2...
memg lari dari sasaran...
kanciL kini plhn utama...
huhu...

Abdul Halim said...

Hah.. org kate aku memang kasyaf.. telah aku buktikan.. muahahahaha.. pilihan aku bijak.. penggunaan NGV merupakan paling jimat.. gie Melaka pergi balik baru jer RM16... lagi murah Tol ShahAlam-AirKeroh Rm18.50 satu hala..

arialun said...

nak kena sedia budget dlm RM3K ni nak modify Matrix aku bubuh NGV.. huhuhuhu

Abdul Halim said...

aku rasa tak yah ko pasang NGV dulu.. tunggu station NGV ditambah dulu.. skrg ni pun dah agak panjang nak beratur isi gas, unless ko gie isi kul 2 pagi .. he he

arialun said...

NGV only at Petronas je erk? Stesyen Pam lain tak nak support NGV ke?

lizz said...

naik ajelah kancil..save..hehehehe

mohdkhairi said...

jalan kaki ajalah jimat....kah..kahhh..wei..ngv lani pon naik harga..dulu kawan aku pasang kat kancil rm 1500 aja..lani dah dekat222 3k...boleh mampuiiii
kalau iswara rm 2k..lani maybe rm 3500..kik..kikk..aku pun plan nak pasang gak....tapi kena kumpul duit dulu...umah aku dekat ngan petronas yg ada ngv tu..kik..kikk..on the way ke lcct..

arialun said...

NGV bubuh kat Kancil? Wuii.. kat mana dia taruh tu? Atas bumbung? kekekke..

Memang le Cost pemasangan NGV dah naik harga.. tapi cost tu cuma 1 time je. Untuk long term, aku kira, memang berbaloi..

Kereta si Halim- NazaRia isi NGV baru RM16 pergi balik Shah Alam-Melaka(dalam 200KM ada tu)..

Kalu Petrol? Kancil isi penuh pun sekarang dah RM40.. dulu dalm RM 30je..

Shamsul Bahri Mohamad said...

Akum..aku jiran sederet rumah kau. Rumah no. 12. Best gakk tengok blog ni.

Aku pakai kancil & kenari. Malam Isnin lepas aku isi minyak keta kenari aku kat Petronas Bukit Subang. Isi minyak full tank sampai RM 90 baru penuhh. Hmm kalau aku kira-kira kalau isi minyak full tank 2 kali seminggu = RM 90 X 2 = RM 180. Kalau sebulan sama dengan RM 180 X 4 = RM 720. Perghhh!! Bayar minyak lagi tinggi dari bayaran ansuran kereta..

Kalau free lawatlah blog aku kat www.cetusan-bukitsubang.blogspot.com.

p/s : nak geng dengan kotaarialun. he..he...he...

lizz said...

mak oi...shamsul..u yg kire2 bajet..den lak telan ayaq liuq kat sini..hahaha!!

Shamsul Bahri Mohamad said...

Hmmm..aku ingat nak beli kereta kuda laa (hu..hu..hu.. ). Kuda baru RM 2000. Kalau nak bagi kuda makan lalang dekat dengan post guard rumah aku banyak..

Abdul Halim said...

wah wah.. panjang sungguh thread comment kali ni.. anyway klu nak pasang NGV, boleh pilih tank kecil yg muat muat isi bawah seat depan. tak yah guna tank besar.. selama 4 bulan aku ulang alik 2 hari sekali isi NGV.. tak pernah lak aku terserempak Kancil refill gas.. paling kecil pun Proton Saga adalah terserempak.. tapi korang tak caya nyer.. Merz lampu belalang pun ada yg guna NGV.. hehe..

Jom berNGV

arialun said...

Halim.. merz aku percaya memang ada pakai NGV. Kat Penang berlambak volvo 740, 940 pakai NGV. Kat Taiping ada sorang pak Cik pakai Volvo lama (lampu bulat) modify pakai NGV. Kete tu buat ulang alik masuk kebun kelapa sawit..

Abdul Halim said...

aku rasa lah.. klu minyak naik rege sampai RM5/liter.. silap haribulan Brabus pun pasang NGV muahaha

santai selalu said...

shamsul, lizz,
br2 ni pn sy ic myk penuh..
iswara...
b4 ni klu myk tggl 1 bar,
ic penuh rm78...
br2 ni myk ade lg 2bar,
ic penuh dah rm97..
mak aiii...
nak order keta lembu la klu mcm ni...

arialun said...

Mak Oii! full tank untuk iswara RM97!!! itu dah mengalah kan isi full tank Naza Ria tu!!!...

errrr... perbandingan dengan Nazaria berdasarkan kadar minyak pada 3 tahun lepas.. kekeke..

santai selalu said...

3 thn lepas?
klu 3 thn lepas ic pnuh kancil pn br 30 je.. huhu

Shamsul Bahri Mohamad said...

Masa belajar kat Johor dulu, isi minyak kereta Kancil RM 30 full tank dah boleh sampai dari sini sampai Johor...

Sejak isi minyak kereta Kenari sebanyak RM 90 ( full tank ) malam Isnin lalu, sampai hari ni (Jumaat) masih boleh bertahan (untuk 5 hari bekerja). Itu pun sekarang dah tak pakai aircond dan tekan minyak slow-slow.

So perancangan aku pada hari bekerja aku akan car pooling dengan isteri aku ( aku kerja kat PJ bini kerja kat KL) dan weekend aku akan pakai Kancil untuk ronda-ronda..Jimat sikit duit minyak.

p/s Ikuti kisahku tentang Peraduan 100 hari 100 kereta Celcom di www.cetusan-bukitsubang.blogspot.com