Advertisement -header

kunjungan

Wednesday, June 18, 2008

Daddy's Day Gift...

Umi: Since abah nye suka sesangat kucing, ni present untuk abah nye sempena Father’s day.

Abah: Wahh…! Best nye.. Inilah satu2 nye hadiah ’bernyawa’ yang abah pernah dapat.. kekekeke..


Umi: Umi nak namakan kitten ni ’Comel’ boleh tak? Lagipun kitten ni betina kan..kan..kan..

Abah: laaa.. apalah lah Umi.. nama tu dah ketinggalan zaman la..dah kolot. Lagi pun kan ni dah jadi kucing abah.. so abah nak namakan dia ’Cumi’.. Ok?

Time ni, anak-anak aku mula la menyampuk.

Danial: Ala.. Abah Umi ni.. tak best lah nama tu. Abang nak nama Mikey!

Daim: Aaa.. aah!. Mikey Simon. Baru best kan abang!

Abah: Mak oooiiiii… nama! Mana abang adik dapat nama nih?

Daim: Ala.. abah ni.. kan macam dalam TV9 tu.. Dekaaaat Di Hati.... tu haa.


Umi: Iysh.. Isyh..Isyh.. lantak korang la anak-beranak.. Janji umi dah beli present untuk abah nye... dah.. Jom balik..

Abah: Hai.. Ikut je lah.. janji balik ni abang dengan adik bagi makan kat Mikey Simon ni.

Abah : senyum sokmo.. kekekke..


6 comments:

santai selalu said...

aalalaa...
cute la..
tp ni kucing abah diorg,
anak2 plak bg name.. huhu

arialun said...

biar je lah.. janji anak-anak2 bagi Mikey makan/minum, abah nye hari-hari balik dari kerja boleh bermain dengan kitten.. kikikik..

santai selalu said...

haha..
dah bertmbh anak sorg lagi..
anak bongsu.. hehe

Shamsul Bahri Mohamad said...

Teringat arwah anak kucing betina si Jeanne yang aku cuba selamatkan hari tu ( lepas kena lanyak dek keta jiran depan rumah aku ). Kalau dia hidup lagi aku pun dah join dalam kelab bela kucing.Hu..hu..hu... Arialun, belakang rumah aku ada 5 ekor kucing yang selalu datang nak makan. Tak nak tambah lagi ke ?

santai selalu said...

mane 1 danial mane 1 daim?
yg kecik tu comey la...
huhu..

arialun said...

Shahsul,
kucing kat belakang tu memang dah lama aku usha dah, yag hitam pun ada, yang kelabu pun ada.

Santai Selalu,
yang pegang kucing tu Danial(abang). Yang bahu kuning tu Daim(adik).